Humbler

humbler_iconVoor hen die er van houden is dit een erg interessant stuk BDSM-speelgoed. De humbler (vernederaar als je het vertaalt) is een BDSM apparaat dat gebruikt kan worden om mannelijke subs op hun knieën te houden. Meestal bestaat de humbler uit 2 delen van ca. 40 cm die samen geklemd worden om de balzak van de sub. Doordat de humbler achter de dijbenen van de knielende sub zitten kan deze onmogelijk overeind komen, omdat er dan onmiddelijk aan de balzak getrokken wordt.

Hierna een beschrijving hoe je een dergelijk speeltje zelf kunt maken. Het vergt wel enige handigheid, wat gereedschap en flink wat tijd om het netjes te doen. Daarbij heb ik bepaalde oplossingen gekozen die ook op een andere (misschien nog wel betere) manier kunnen.

Realiseer je ook dat het gebruik van een humbler wel enige risico’s met zich meebrengt. De benen zijn waarschijnlijk het sterkte deel van het menselijk lichaam en dat gecombineerd met de hefboomwerking van de humbler kan, als de sub te ver probeert zijn benen te strekken, niet alleen voor flinke pijn, maar ook voor lichamelijke schade zorgen.

 

De bouw


De bouw bestaat uit een aantal stappen:

  • Maten opnemen en mal maken
  • Zagen en bewerken
  • Afwerken
  • Lakken

 

Mal


Allereerst moet er een mal gemaakt worden voor de humbler die we gaan maken. Ieder lichaam is uniek, dus ook de humbler zal soms enigzins af moeten wijken van de hier gebruikte afmetingen. Controleer daarom de maten die hier genoemd worden door ze te controleren met behulp van degene die de humbler straks gaat dragen.

De breedte van het speelgoed  ongeveer gelijk worden aan de breedte van de bovenbenen. Een centimeter of 40 voldoet waarschijnlijk wel. De hoogte van de de humbler is redelijk vast, 5 cm. Zet die maten uit op een vel papier of karton.

mal1

De tweede maat is de afstand tussen de middenpunten van beide bovenbenen iets onder kruishoogte en met iets gespreidde benen (ongeveer 27 cm in dit voorbeeld). Zet op je tekening een middellijn in het midden van de eerder gemeten breedte (40 cm in dit voorbeeld), en ga daar vanuit steeds de helft van de hiervoor gemeten afstand uitzetten. Dat worden straks de punten waar de uitsparingen voor de benen komen. De uitsparingen heb ik getekend met behulp van een klein emmertje, die qua diameter net even groter was dan de diameter van mijn benen.

mal2

Vervolgens gaan we de uitsparing voor de ballen maken. De diameter van die uitsparing is uiteraard een stuk kleiner. Ik heb een soepkom gebruikt om de cirkel te tekenen.

mal3

Om een beetje efficiënt te kunnen werken zou het mooi zijn als beide helften van het werkstuk uit een blok gezaagd zouden kunnen worden. Het hout dat ik gekozen heb is 97 mm breed terwijl ik tot nu toe uitging van 50mm (x2 = 100 mm). Omdat de overige afmetingen wel kloppen maak ik de uiteinden iets smaller.

Knip nu je mal uit, en probeer of het inderdaad lukt om beide helften boven elkaar uit het blok hout te halen. Pas indien nodig je mal nog iets aan.

2opblok

Als het goed is, is je tekening nu klaar. Leg die tekening nu op een stevig stuk karton, of dun hout zoals triplex of mdf en trek je tekening over op het karton/hout. Knip/zaag dit vervolgens uit en je hebt een mal waarmee je makkelijk kunt werken. Het staat je natuurlijk vrij deze stap over te slaan en direct je tekening over te trekken op het hout, maar een houten mal gaat indien nodig nog een keer mee en blijft ook nog eens beter liggen op je werkstuk.

Zagen en bewerken


Zorg voor een stuk stuk hout van de juiste lengte en dikte (400x93x27 mm). Leg de eerder gemaakte mal op het hout, als je dit handig doet kun je uit één blok twee delen halen.

Zaag vervolgens met een decoupeerzaag of figuurzaag de afgetekende vormen uit. Maak je geen zorgen als je beide delen niet 100% identiek krijgt uitgezaagd, straks bij het schuren is dat nog wel te corrigeren. Echter, als je nu netjes werkt, scheelt het straks veel werk.

Teken op beide uiteinden op ongeveer gelijke afstanden van alle randen de boutgaten. Zie foto 11 om een idee te krijgen van een mogelijke plaatsing. Klem vervolgens de uitgezaagde delen zo recht mogelijk op elkaar met een paar lijmklemmen of desnoods in de bankschroef. Pas op dat het hout niet beschadigd. Boor nu de zojuist getekende boutgaten.

Afwerken


Nu kun je flink gaan schuren en vijlen totdat beide delen identiek zijn qua vorm. Gebruik eerst een grove vijl (niet te grof, dat splintert namelijk) en werk vervolgens met schuurpapier. Gebruik bijvoorbeeld eerst grof (grid 400) papier en daarna fijn (grid 1200). Als beide delen gelijk zijn van vorm kun je de bouten verwijderen en verder gaan om ook de binnen zijden van de humbler glad te krijgen.

Bevestig nu de delen weer aan elkaar met de boutjes. Meet nu het midden uit van de humbler en markeer dat punt. Daar beginnen we zo met boren van het middengat. Het middengat heeft de vorm van twee elkaar overlappende cirkels, een elips dus. Daardoor kun je het onmogelijk in een keer boren. Voor we het exacte gat kunnen aftekenen moeten we de afmetingen wel al weten. Meestal zal een hoogte van ca. 25mm afdoende zijn bij een breedte van 40mm. Heb je veel meer ruimte nodig dan zal de humbler in z’n geheel wat aangepast moeten worden. Ik ga hier uit van de hoogte van 25mm. We gaan dus vanuit het midden twee gaten aftekenen die samen de gewenste uitsparing opleveren. Teken vanuit het midden 2 cm naar beide zijden de humbler af. Vanaf die twee punten teken je de helft van de boordiameter af. Dat zijn de twee middenpunten waar je moet beginnen met boren. Zie ook de tekening hieronder.

humblergatmaten

Nu kun je de gaten gaan uitboren. Neem een goede scherpe boor, en doe vooral rustig aan. Teveel druk, of te veel haast resulteert meestal in een boor die gaat happen en dan is de kans op beschadigingen groot. Als je de beschikking hebt over een kolomboormachine dan maakt dat het werk nog makkelijker.

Een andere optie is om de gaten een stuk kleiner uit te boren en vervolgens de delen van elkaar te halen en met behulp van een vijl, wat schuurpapier en wat noeste arbeid de gaten naar de juiste afmetingen brengen. Meer werk, maar minder kans op fouten.

Na het maken van de gaten kun je de delen weer splitsen om ze weer glad te maken. Zorg voor een vloeiend verloop van de alle randen van het gat, dat voorkomt (onbedoelde) pijnlijke plekken. Om te voorkomen dat de bouten het hout van het schuivende deel van de humbler wegslijten gaan we daar verstevigingsbusje in maken van een stukje aluminium buis. Zorg ervoor dat de binnendiameter daarvan 6mm is en de buitendiameter 8mm. Kies uit welk deel je schuivend maakt en boor daarvan de gaatjes op van 6mm naar 8mm door er rustig met een 8mm boortje door te gaan. Daarna twee stukjes buis van 22mm lengte afzagen, schuren en die vervolgens in de gaten tikken. Misschien is een druppeltje lijm nodig om ze op de plaats te houden. Als de lijm droog is kun je de bouten in de gaten tikken en de delen op elkaar schuiven.

Lakken


Nu is het tijd om te gaan lakken. Ontvet het werkstuk met een ontvetter geschikt voor watergedragen verf, zoals bijvoorbeeld Glitsa vloerreiniger en schuur het geheel vervolgens nog licht even op, en ontvet opnieuw.

Omdat het vuren hout dat ik gekozen heb vrij kwetsbaar is, en ook nog niet zo mooi van kleur ga ik voor het lakken een kleurlaag aanbrengen met behulp van een beits. Dat is transparante laag die de houtstructuur zichtbaar laat, maar wel het hout een mooie warme kleur geeft. Uiteraard volledig naar eigen smaak te kiezen. Als de kleur je na een laag beits niet bevalt kun je nog een tweede laag aanbrengen. De kleur wordt dan over het algemeen donkerder en warmer.

Na het beitsen heb ik een beschermlaag aangebracht in de vorm van twee lagen lak. Ik heb gekozen voor een zijdeglans lak waar op de verpakking vermeld stond dat het product geschikt is voor oa vloeren en speelgoed. Ja, dat stond er echt hoewel ze vast een andere definitie hebben van het woord speelgoed. Ik heb twee lagen lak gebruikt, en wederom, tussen de lagen door even ontvetten en licht opschuren. Na het lakken een tijdje laten drogen en dan kun je de boel monteren en klaar! Hou er met testen (en schoonmaken na het testen) wel rekening mee dat de laklaag pas na een dag of 7 op maximale sterkte is. Tot die tijd is de kans op beschadigingen best nog aanwezig.

Opmerkingen of vragen over dit stuk? Mail FadeToFazer